Megmutatjuk miért éri meg jobban újépítésű lakás vásárlása a felújítandóval szemben!

facebook
Oxigén House - Lélegezz fel!
Új otthon, hosszú távú befektetés a minőségi apartmanok szakértőjétől
Prémium kategóriás ingatlanok
Modern, megbízható kialakítás, kedvező árak
Találja meg új lakását!
Válasszon projektet!
Épület
Emelet
Négyzetméter
Név Projekt Ütem Szám Emelet Terület Terasz Kilátás Nettó ár Kiegészítő

Vajon a régi vagy az újépítésű lakás vásárlása a jobb döntés?

Vajon a régi vagy az újépítésű lakás vásárlása a jobb döntés?

A lakásvásárlás nem egyszerű feladat, hiszen sok szempont van, ami alapján rangsorolni kell a piacon található ingatlanokat. Sokan a régebbi, felújításra szoruló lakásokra esküsznek, míg vannak, akik csak újépítésű lakás vásárlásában gondolkoznak. Megmutatjuk, miért lehet jobb döntés egy újépítésű lakás megvásárlása, és milyen előnyökkel jár, ha nem kel rögtön felújítással kezdeni vásárlás után.

 


Újépítésű lakás – kiváló befektetés


Mivel az ingatlan piac az elmúlt években egyre növekvő ütemben gyarapszik újépítésű lakásokkal, és az érdeklődés is egyre nagyobb a lakásokra főleg a fővárosban, az eladási árak is egyre nagyobbak. Éppen ezért manapság a legjobb hosszú távú befektetés a lakás vásárlás, ami a széles választéknak köszönhetően nem egyszerű feladat. Az ingatlan mindig is jó befektetésnek számított, de az elemzők szerint most sokkal jobban megérheti ingatlant vásárolni, mint a közeljövőben bármikor, hiszen az árak emelkedése nem úgy néz ki, hogy hamarosan meg fog állni, vagy csökkenni fog. Egy jó időben vásárolt lakáson akár több tíz millió Ft haszon is lehet. Az újépítésű lakás piacon az elmúlt 1 évben több mint 10 millió Ft-al emelkedtek az árak egy közepes méretű lakás esetén, ami egészen elképesztő, ha befektetői szemmel nézzük. Ráadásul az elemzők jóslatai szerint, az elkövetkező években sem várható visszaesés, sőt valószínűleg ez a növekedés maradhat, ami egész vonzóvá teszi az újépítésű lakásokat akár lakhatási céllal, vagy befektetési céllal vásároljuk. 

 

Újépítésű lakás – Elképesztő előnyök


Ingatlanvásárlás során az alapkérdés, hogy újépítésű vagy felújításra váró ingatlant vásárlása lesz e a kedvezőbb számunkra. Ha ebben képesek a vásárlók döntésre jutni, akkor már nagyban le lehet szűkíteni a piacon eladásra kínált ingatlanok csoportját. Az újépítésű mellett egyre többen döntenek, hiszen sokszor egy felújításra váró lakás minden költséggel együtt meghaladja egy újépítésű lakás árát. A még épülő újépítésű lakások nagy előnye, hogy mindent a vásárló igényei szerint képesek kiépíteni a készülő lakásban, így maximális kényelmet biztosítanak a leendő tulajdonosnak. Sajnos a felújításra váró régi lakások esetében ezért az élményért vagy nagyon sok pénzt kell beleölni a felújításba, és sokat kell küzdeni az átépítés során, vagy eleve kivitelezhetetlenek a kényelmi megoldások az ingatlan adottságai miatt. A 30 évvel ezelőtt épült lakásokban még sokkal kevesebb például a konnektor, ami a mai világban sok kényelmetlenséget okozhat, de egy esetleges fűtés csere is sokszor kivitelezhetetlen. A vízkiállások áthelyezése, és a gáz bevezetése is sok problémát okozhat, ha egyáltalán kivitelezhető. Ezért egyre többen inkább választják a biztosat egy új építésű lakás esetén, ahol mindent a vásárló döntésére bíznak, ezzel növelve a kényelmet, ami manapság már igen fontos. 

 


Újépítésű lakás – Azonnali költözés? Nem probléma!


Az újépítésű lakások esetében egy kulcsra kész lakást vásárolnak meg az érdeklődők, ami azt jelenti, hogy az átadás után már csak a bebútorozással kell foglalkozni. Nem kell a csövek szerelésével, a burkolással, vagy a szigeteléssel foglalkoznia a vevőnek, elég, ha a bútorokat kiválasztja, és már költözhet is. Egy nem újépítésű lakás esetében elkerülhetetlen a felújítás, így akár hónapok is eltelhetnek a megvásárlástól a beköltözésig úgy, hogy közben végig felügyelni kell a felújítási munkálatokat, beszerezni a különféle csempéket, parkettát, falfestéke, stb.! Ezek a problémák laikus felújítóknak komoly fejtörést okozhatnak, ráadásul nagyon ritka, hogy egy tapasztalan felújító minden munkafolyamatra megtalálja a megfelelő anyagokat, és a szakembert. Az újépítésű lakás építések fellendülésének köszönhetően ráadásul már nem igazán lehet kisebb projektekre megfelelő szakembert találni az országban, és egy lakásfelújítás akár 1 évet is csúszhat a munkaerőhiány miatt. Éppen ezért egyre többen mennek biztosra, és újépítésű lakást választanak befektetésnek, vagy akár lakhatási célra is, hiszen ezeknél a lakásoknál semmiért sem kell aggódni. 

 


Újépítésű lakás – Áfa emelés


A hazai lakásépítések szempontjából kulcskérdés, hogy az egyébként jelenlegi szabályok szerint 2019. december 31-ig élő új lakásokat terhelő 5 százalékos áfa kulcs sorsa miként alakul a jövőben. A tervek szerint 2020 január 1-től ugyanis az 5%-os áfa 27%-ra emelkedik majd, aminek követeztében elképesztő áremelkedés várható az újépítésű lakás eladások esetében. Ha valaki befektetésen gondolkozik, vagy lakásvásárláson, akkor érdemes még most megvásárolni egyet az épülő ingatlanok közül, hiszen így sokkal olcsóbban juthat hozzá, mint 2 év múlva. Természetesen az árak alakulását pontosan meghatározni lehetetlen, de valószínűbb az értéknövekedés, mint hogy a közeljövőben vissza essenek országos szinten az ingatlan árak. Egy jó befektető, még ha lakhatási célra vásárol is előre gondolkozik, és olyan lokációban választ újépítésű lakást magának, ami frekventált, tehát egy esetleges későbbi árcsökkenés sem hathat ki lakása árára drasztikusan.

 

 
Nem kérdés, manapság a legjobb befektetés egy újépítésű lakás megvásárlása, hiszen hosszan képes tartani értékét, és egy esetleges gazdasági vissza esés során sem kell attól tartani, hogy drasztikusan csökken az ingatlan ára. Egy Balatonnál megvásárolt újépítésű lakás esetében a kockázat minimális, köszönhetően annak, hogy a Balaton az egyik legnépszerűbb területek egyike nem csak a turisták körben, de ingatlan bérbeadás és vásárlás esetén is ha a fővárost nem számítjuk. 

 Aktuális projektek
Fenyves Beach Residence
Badacsonyi panorámás prémium kategóriás ingatlanok

A különleges Balaton-parti apartmankomplexum prémium kategóriás lakásaiból páratlan badacsonyi panoráma tárul a szemünk elé.

Fenyves Beach Residence
Eladó lakások
Emeleti örök félpanorámás lakás - I3
19 217 000 Ft
31 m2 1. emelet Félpanoráma

Igazi kis gyöngyszem ez a garzon a Fenyves Residenc apartmanházban. Az első emeleten található, 31 nm-es és egy nagyon helyes kis 7,88 nm nagyságú terasz tartozik hozzá. Az ingatlan örök félpanorámás kilátással rendelkezik, világos és normál belmagasságú. A minőségi alapanyagok az árba foglaltak. Nettó ára: 19.217.000.- forint.

Eladó luxus lakás, óriási full panorámás terasszal - III4
74 900 000 Ft
68.8 m2 3. emelet Panoráma

Igazi luxus lakás a Fenyves Beach Residence beruházáson belül. A legfelső, harmadik emeleten található apartman az egyik legnagyobb alapterületű: 68,8 nm-es. A hozzá tartozó luxus terasz 183,57 nm, jól szeparálható. Az ingatlan elvehetetlen luxus full panorámás, világos fürdőszobával, nappali-konyháva, hálóval felszerelt. A belső burkolatok minőségiek, normál bemagasság jellemzi az lakást és több ponton is hatalmas üvegfelületekkel rendelkezik. Nettó ára: 74.900.000.- forint.
 

Eladó full panorámás, nagy teraszos lakás - II6
36 350 000 Ft
47.45 m2 2. emelet Panoráma

Mindenki álma lehet ez a 47,45 nm nagyságú ingatlan, mely éke a 39,4 nm nagyságú óriási lehetőségeket magában rejtő terasz. A lakás full panorámás az északi partra, világos és normál belmagasságú. A belső kialakítás során a kivitelező csak minőségi alapanyagokkal dolgozik. Az apartman kialakítása: nappali, konyha, 1 szoba. Nettó ára: 36.350.000.- forint.

További lakások
Előnyeink
Szép helyek
Szép helyek

Kertvárosi környezet, modern külső, minden igényt kielégítő belső kialakítás apartmanjainkban, az ország leggyönyörűbb részein. Találja meg álmai otthonát az Oxigén House-nál!

Gyönyörű kilátás
Gyönyörű kilátás

Prémium kényelem, kiváló infrakstruktúra, mindez a legszebb panorámákkal megfűszerezve! Élvezze új, modern kialakítású otthonából a gyönyörű kilátást minden egyes nap!

Kiváló minőség
Kiváló minőség

Az értéktartó befektetési lehetőséget az örök panorámás nyaraló nyújtotta kényelemmel ötvözzük. Megbízható megoldásokat, kiváló, minőségi anyagok felhasználásával épült ingatlanokat kínálunk.

Kedvező árak
Kedvező árak

Találja meg új otthonát vagy hosszú távú befektetését, vásároljon örök panorámát, közvetlen vízparti ingatlant a legjobb árakon! Válassza ki Ön a tökéletes burkolatot és szanitereket kínálatunkból!

Hírek
5+1 ok amiért mindennap egy élmény a Balatonnál

Ha a Balaton szót halljuk, akkor a legtöbbeknek a nyáron eltöltött mesés 1 hetes nyaralás jut eszébe róla, pedig nem csak ebből áll ez a csodás tó. Egyre többen választják az egész éves „nyaralást” a Balaton partjánál, azaz költöznek végleg a tó mellé. A Balaton nem csak nyáron, élvezhető, hiszen a csodás természeti kincsek, és a hihetetlen előnyei nem tűnnek el a szezon végeztével. Megmutatjuk miért érdemes megfontolni a Balatonhoz költözés gondolatát, és a tervezgetést tettekre váltani.

A tökéletes otthon kiválasztásának fő szempontjai

A lakás vásárlás nem egyszerű feladat. Sok olyan szempont van, amire elsőre nem is gondolnánk, hogy fontos lehet, azonban ha nem vesszük, figyelembe egy egész életen át megkeserítheti a mindennapjainkat. Éppen ezért, hogy ne essen ebbe a hibába összeszedtük a legfőbb szempontokat, amiket érdemes figyelembe venni, ha lakásvásárlás előtt állnak, így könnyedén találhatják meg a számukra tökéleteset.  

Különleges látnivalók a Balaton déli partjánál

A Balaton nyáron különleges programlehetőségek széles választékával várja a nyaralni, és kikapcsolódni vágyókat. A tó egyik nagy különlegessége, hogy mindenki megtalálhatja partjánál a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát, így az aktív és passzív piheni vágyók számára is tökéletes választás. A sok színes program mellett számos állandó, egész évben nyitva tartó látnivaló is várja a felfedező kedvű turistákat. Ha olyan helyen szeretne lakni ahol a csönd, és nyugalom, egész évben tartó különleges programlehetőségekkel van vegyítve, akkor a Balaton lesz a legmegfelelőbb helyszín az ingatlan vásárlásra. Megmutatjuk milyen elképesztő programokkal vár a Balaton déli partja, melyekről nem érdemes lemaradni.Rólunk mondták
"

„Hosszas keresgélés után találtunk rá a pomázi Oxigén Lakóparkra. A tapasztalt ingatlanszakértő minden kérdésünkre készséges és megnyugtatóan gyakorlatias válaszokat adott. A szerződésben ütemezett határidők nem csúsztak, a kivitelezés teljes folyamatában részt tudtunk venni, aminek köszönhetően olyan otthonunk lett, amiről évek óta álmodtunk.”

József, Pomáz
"

„Vidékről érkeztünk a fővárosba és számtalan albérletet elfogyasztottunk. Minden „lakásunk” vérzett valamilyen sebből, legtöbbször papírvékony falak, silány alapanyagok keserítették meg az életünket. Aztán egy hirdetésben rátaláltunk a Gubacsi úti garzonlakásokra. A kis alapterületű garzonunk, ahol már több, mint egy éve lakunk, olyan fantasztikus elosztású és olyan precízen megvalósított elképzeléseket tartalmaz, ami miatt elmondhatjuk, hogy végre otthon érezzük magunkat a nagy fővárosi rengetegben.”

Júlia, Budapest
"

„Kisbabánk születése után vásároltunk ingatlant a Balaton partján, a Fenyves Residence 1. ütemében. Régi vágyunk volt, hogy legyen egy saját ingatlanunk a tó mellett, de sokáig kerestük a legjobb lehetőséget. Végül Balatonfenyvesen kötöttünk ki és nem csalódunk. Tökéletes az infrastruktúra, apartmanunk szinte a vízpart mellett fekszik, az építkezés minden fázisát megnyugtatóan követjük. Alig várjuk, hogy a következő nyarat ott töltsük.”

Tímea, Dunaújváros
"

„Félve vágtunk bele a saját otthon megteremtésébe, mert mindenhonnan csak rémhíreket hallottunk a mai kivitelezőkről. Alapos utánajárás után egy olyan cégcsoportnak szavaztunk bizalmat családi házunk kapcsán, aki már számos és változatos projektet sikerre vitt. Nem csalódtunk. Számunkra nem volt stressz és vízválasztó az építkezés.”

Gábor, Budapest
"

„Befektetésnek kerestünk újépítésű ingatlant a Balaton partján, így találtunk rá a közvetlen vízparti Fenyes Beach Residence apartmanházra. A körültekintően kialakított lakások, a területrendezési terv, a profi szakembergárda meggyőzött minket. Nem bántuk meg. Ugyan még folyamatban van az átvétel, de érezzük, hogy egy életre szóló befektetés ezzel a csapattal együtt dolgozni.”

Tibor, Szeged
"

„Több lakóingatlant is vásároltam az elmúlt években, de egy olyan csapattal sem találkoztam, aki ténylegesen a vásárlói igényeket tartotta volna szem előtt. A pomázi lakóparkban található lakást befektetési célból vettem meg, és lenyűgözött a kivitelezésben résztvevők szakértelme és segítőkészsége. A lakás pont olyan lesz, ahogy elképzeltem. Ez a siker titka.”

Ernő, Gödöllő
Kapcsolatfelvétel
2017 - 2018 Oxigén house