A telefonos elérhetőségekért kattints ide!

Bemutatjuk a lakásvásárlás 8 lépését

facebook
Az ingatlanokhoz falusi CSOK és babaváró támogatott hitel is felvehető
Provence Apartments, Fonyód
Hamisítatlan balatoni ősfás környezet a déli parton
Provence Apartments, Fonyód
Balatoni lakóingatlan 20 millió forint alatt
Provence Apartments, Fonyód

A lakásvásárlás 8 lépése

Egy ingatlan vásárlása rengeteg időt és erőfeszítést igényel, így néhány hasznos tanács mindig jól jön! A következőkben mutatunk 8 lépést, melyek megkönnyíthetik számodra ezt a folyamatot, és segíthetnek meghozni a megfelelő döntést!

Bemutatjuk a lakásvásárlás 8 lépését

1. lépés: Kezdj el időben keresgélni!

Amint lehet, kezdd el böngészni a weboldalakat és az újságokat, magazinokat, melyekben eladó ingatlanokra lelhetsz. Jegyezd fel azokat a házakat, melyek felkeltették az érdeklődésedet, és kísérd figyelmemmel, hogy mennyi ideig maradnak a piacon. Ne feledd, hogy a vételárban változás is történhet, így erre is érdemes fokozottan figyelned.

 

2. lépés: Határozd meg, hogy milyen árfekvésű házat tudsz megengedni magadnak!

Mielőtt lakásvásárlásra adod a fejed, érdemes felmérni, hogy „meddig ér a takaró”. Ennek legjobb módja, ha előzetesen felkészülsz a jelzáloghitelre. Ahhoz, hogy előzetes minősítést kapj, meg kell adnod néhány pénzügyi információt a bankodnak, mint például a jövedelmed és a megtakarításaid, befektetéseid összege. Hiteleződ felülvizsgálja ezen adatokat, majd javaslatot tesz a hitelösszegre. Ennek alapján már tudni fogod, milyen árkategóriában keresgélhetsz.

 

3. lépés: Találd meg a megfelelő ingatlanügynököt!

Az ingatlanügynökök fontos partnerek a lakásvásárlásban. Hasznos információkat nyújthatnak az otthonokról, a környékről, amik nem biztos, hogy a laikusok számára egyértelműek. Nagy segítséget nyújthatnak az otthonvásárlás folyamatában, ismereteikkel és tárgyalási készségükkel. A legjobb az egészben, hogy neked semmibe sem kerül egy ilyen ügynök, hiszen az eladott ingatlan jutalékából részesül az extulajdonos által.

 

4. lépés: Látogasd meg a kiválasztott ingatlanokat!

Érdemes árkategória alapján összesítenünk azokat a lakásokat, melyek szóba jöhetnek, majd szemrevételezzük őket! Érdemes jegyzeteket készíteni a meglátogatott házakról, hiszen sok ilyet fogsz látni, nehéz lesz minden részletre emlékezni. Mindenképp készíts fotókat, vagy akár videókat is, hogy emlékezz minden otthonra és az érdemi információkra, melyek befolyásolhatják később a döntést.

A következő dolgokat érdemes elvégezni, feljegyezni, és/vagy lefotózni a megtekintett lakások esetében:

  • vízvezetékek tesztelése
  • elektromos rendszer tesztelése
  • nyílászárók tesztelése
  • a blokk házainak állapotfelmérése
  • a környék forgalma
  • parkolók száma
  • kényelmesen elérhetőek-e a legfontosabb célpontok (pl. iskola, bevásárlóközpont)

 

5. lépés: Végeztess el egy állapotfelmérést!

Jellemzően a vásárlási ajánlatokat befolyásolják az ingatlanban ellenőrizhető esetleges szerkezeti károsodások, vagy egyéb javításra szoruló dolgok is. Az ingatlanügynököd segítséget nyújthat ennek felmérésében, akár néhány napon belül, az ajánlat elfogadása után. Ez lehetőséget biztosít neked egy újratárgyalásra is akár, ha a vizsgálat jelentős károkat tár fel. A felmérőtől te is és a tulajdonos is megkapja a jelentést. Ezután, lehetőséged adódik megkérni a tulajdonost, hogy az értékesítés lezárása előtt elvégezzen néhány javítást.

 

6. lépés: Dolgozz a megfelelő jelzálogbankkal!

A jelzálogbank segít neked kiválasztani a megfelelő kölcsönt. A hitelezők a versenyképes hitelprogramok széles skálájával rendelkeznek. Számos kérdés fog felmerülni benned ezen a téren is, így ez a lépés is sokkal könnyebbé fogja tenni számodra az egész folyamatot és nyugodtabban foglalkozhatsz magával a lakás-kérdéssel.

 

7. lépés: Koordináld a papírmunkát!

El tudod képzelni mennyi papírmunkával jár egy ingatlan megvásárlása? A hiteleződ gondoskodik arról, hogy a megjelölt cég kezelje az összes papírmunkát, és gondoskodjon arról, hogy a megvásárolt ház jogos tulajdonosává válhass.

 

8. lépés: Zárd le az üzletet!

Az üzlet megkötésekor aláírod a vásárláshoz szükséges összes dokumentumot, beleértve a kölcsönét is. Általában pár napot vesz igénybe, hogy a hitel megérkezzen a hitelezőhöz. Amint kézhez kapja a tulajdonos a csekket, neked nincs más dolgod, mint csomagolni és beköltözni új otthonodba!


Előnyeink
Szép helyek

Kertvárosi környezet, modern külső, minden igényt kielégítő belső kialakítás apartmanjainkban, az ország leggyönyörűbb részein. Találja meg álmai otthonát az Oxigén House-nál!

Gyönyörű kilátás

Prémium kényelem, kiváló infrakstruktúra, mindez a legszebb panorámákkal megfűszerezve! Élvezze új, modern kialakítású otthonából a gyönyörű kilátást minden egyes nap!

Kiváló minőség

Az értéktartó befektetési lehetőséget az örök panorámás nyaraló nyújtotta kényelemmel ötvözzük. Megbízható megoldásokat, kiváló, minőségi anyagok felhasználásával épült ingatlanokat kínálunk.

Kedvező árak

Találja meg új otthonát vagy hosszú távú befektetését, vásároljon örök panorámát, közvetlen vízparti ingatlant a legjobb árakon! Válassza ki Ön a tökéletes burkolatot és szanitereket kínálatunkból!

Hírek
Mitől ilyen népszerűek a Provence Apartments déli parti nyaralói?

Országszerte hatalmas most az érdeklődés a Balaton térsége iránt, de a Provence Apartments eladó déli parti nyaralói még ehhez képest is külön említést érdemelnek kitűnő elhelyezkedésükkel és kiváló ár-érték arányukkal. Következő cikkünkben rávilágítunk arra, hogy mi miatt váltak ilyen közkedveltté ezek a fonyódi lakások!

Eladó lakások a legszebb fonyódi strandok közelében

Fonyód az egyik legnépszerűbb üdülőhely a Balaton déli partján: a nyaralni vágyókon kívül azokat is bevonzza ez a gyönyörű város, akik hosszú távra keresnek itt lakást. Következő cikkünkben bemutatjuk a legnépszerűbb fonyódi strandokat, amelyeket könnyen megközelíthet a Provence Apartments nyaralóiból!

Eladó balatoni nyaralók - ezért éri meg a déli part

Ki ne akarna saját nyaralót a Balatonnál? Még egy ott töltött hétvégének is megbecsülhetetlen értéke van: végre leengedhetünk egy fárasztó hét után, és feltöltődhetünk egy nyugodt, mesebeli környezetben. Habár mind az északi, mind a déli part remek választás, a Provence Apartments következő cikkében kifejtjük, hogy miért érdemes az utóbbinál keresni eladó balatoni nyaralókat!Rólunk mondták
"

„Hosszas keresgélés után találtunk rá a pomázi Oxigén Lakóparkra. A tapasztalt ingatlanszakértő minden kérdésünkre készséges és megnyugtatóan gyakorlatias válaszokat adott. A szerződésben ütemezett határidők nem csúsztak, a kivitelezés teljes folyamatában részt tudtunk venni, aminek köszönhetően olyan otthonunk lett, amiről évek óta álmodtunk.”

József, Pomáz
"

„Vidékről érkeztünk a fővárosba és számtalan albérletet elfogyasztottunk. Minden „lakásunk” vérzett valamilyen sebből, legtöbbször papírvékony falak, silány alapanyagok keserítették meg az életünket. Aztán egy hirdetésben rátaláltunk a Gubacsi úti garzonlakásokra. A kis alapterületű garzonunk, ahol már több, mint egy éve lakunk, olyan fantasztikus elosztású és olyan precízen megvalósított elképzeléseket tartalmaz, ami miatt elmondhatjuk, hogy végre otthon érezzük magunkat a nagy fővárosi rengetegben.”

Júlia, Budapest
"

„Kisbabánk születése után vásároltunk ingatlant a Balaton partján, a Fenyves Residence 1. ütemében. Régi vágyunk volt, hogy legyen egy saját ingatlanunk a tó mellett, de sokáig kerestük a legjobb lehetőséget. Végül Balatonfenyvesen kötöttünk ki és nem csalódunk. Tökéletes az infrastruktúra, apartmanunk szinte a vízpart mellett fekszik, az építkezés minden fázisát megnyugtatóan követjük. Alig várjuk, hogy a következő nyarat ott töltsük.”

Tímea, Dunaújváros
Kapcsolatfelvétel
2017 - 2021 Oxigén house