A telefonos elérhetőségekért kattints ide!

Fonyód látnivalók - A balatoni város legszebb helyei

facebook
Az ingatlanokhoz falusi CSOK és babaváró támogatott hitel is felvehető
Provence Apartments, Fonyód
Hamisítatlan balatoni ősfás környezet a déli parton
Provence Apartments, Fonyód
Balatoni lakóingatlan 20 millió forint alatt
Provence Apartments, Fonyód

Fonyód látnivalók - A balatoni város legszebb helyei

Nem csoda, hogy ilyen sokan keresnek eladó nyaralót Fonyódon: még ősszel is felbecsülhetetlen érzés a környéken sétálni. Következő cikkünkben összeszedtük a méltán népszerű üdülőhely legszebb látnivalóit, amelyeket akár heti vagy napi szinten is élvezhetünk, ha azon szerencsések közé tartozunk, akiknek van apartmanja Fonyódon. Már a Provence Apartments eladó balatoni nyaralóiból is élvezhetjük a gyönyörű kilátást!

fonyod-latnivalok-balaton

Természetközeli környezet és lélegzetelállítóan szép tájak

Nem véletlen ezzel indítjuk ezt a listát, hiszen ez az egyik legfontosabb szempont, aminek köszönhetően télen-nyáron lehet élvezni a mindennapokat Fonyódon. Hidegebb évszakok alatt talán még jobban ki is tud jönni az üdülőváros természetes szépsége, hiszen kevesebbet jár az eszünk a strandoláson és a fürdőzésen. A Sipos-hegyi kilátó panorámája például egészen mesébe illő, a Szaplonczay sétány pedig remek alkalmat nyújt romantikus sétákra. Már csak ezért is álmodoznak olyan sokan egy nyaralóról Fonyódon!


A fonyódi móló

Tudta, hogy az egész Balaton parton itt található a leghosszabb móló? A 464 méter hosszú mólót több mint 120 éve építették, később pedig kikötőnek alakították át. Mindenképp érdemes legalább egyszer végig sétálni rajta, de ha van apartmanunk Fonyódón, akkor a napi vagy heti sétánk részeként is remek helyszín. Ráadásul ezen a mólón még egy remek látnivalóval találkozhatunk…

 

Az Emberpár szobor

A „Páros aktként” is ismert Emberpár szobrot sokan Fonyód szimbólumának tekintik. A szobor páros két meztelen fiatalt ábrázol, akik kézen fogva néznek a Balaton felé. Kiss István szobrász 33 éves volt amikor megalkotta ezt a romantikus jelképet 1960-ban. Egyértelmű szerelmi vallomás a Balaton felé, amit nem érdemes kihagynunk, ha Fonyódon járunk.

 

A Fonyódi Múzeum

Ha többet is megszeretnénk tudni a Balaton „előéletéről”, akkor nincs más dolgunk, mint irányt venni a Fonyódi Múzeum felé. Megtudhatjuk, hogy hogyan alakult ki a Balaton és a közvetlen környéke, megismerhetjük a természetföldrajzi viszonyait, a növény és állatvilágát, és a legfontosabb emberi tevékenységeket, amelyek a tó körül mentek végbe. Minden Balaton rajongó számára melegen tudjuk ajánlani!

 

A Kripta Villa

A Kripta Villát aztán főleg ne hagyjuk ki! Ez az örök szerelem háza, amit minden párnak érdemes legalább egyszer látni. Nem véletlen vonz magához olyan sok látogatót ez a fonyódi látnivaló: a legenda szerint ugyanis ha a villában lévő kő-nászágy felett egy szerelmes pár megfogja egymás kezét, akkor szerelmük nem ismer majd határt, és örökké fog tartani. A villát az erdélyi származású Abrudbányay Ödön építette fel elhunyt menyasszonyának emlékére, akit tragikus módon alig 3 héttel az esküvőjük előtt veszített el.

 

A palánkvár

Egy igazán érdekes emlékmű a török-magyar harcokról. A pontos tervezés helyett itt a közeledő török csapatok okozta kapkodás vezette a védelmek felállítását, így a jobbágyok minden helyben talált anyagból igyekeztek gazdálkodni. Így tehát a várfalak helyett különféle természeti akadályokkal próbálták megállítani a hódító csapatokat.

 

És még sorolhatnánk őket sokáig! Mit szólna ahhoz, ha minden nyáron, vagy akár minden hétvégén elmenekülhetne a nagyváros nyüzsgése elől, és élvezhetné a közkedvelt kikötőváros szépségét? Amennyiben ön is a déli part szerelmesei közé tartozik, és minden álma egy nyaraló Fonyódon, akkor  érdemes szétnéznie a Provence Apartments weboldalán: most akár 20 millió forint alatt is vásárolhat egy fonyódi apartmant!

Előnyeink
Szép helyek

Kertvárosi környezet, modern külső, minden igényt kielégítő belső kialakítás apartmanjainkban, az ország leggyönyörűbb részein. Találja meg álmai otthonát az Oxigén House-nál!

Gyönyörű kilátás

Prémium kényelem, kiváló infrakstruktúra, mindez a legszebb panorámákkal megfűszerezve! Élvezze új, modern kialakítású otthonából a gyönyörű kilátást minden egyes nap!

Kiváló minőség

Az értéktartó befektetési lehetőséget az örök panorámás nyaraló nyújtotta kényelemmel ötvözzük. Megbízható megoldásokat, kiváló, minőségi anyagok felhasználásával épült ingatlanokat kínálunk.

Kedvező árak

Találja meg új otthonát vagy hosszú távú befektetését, vásároljon örök panorámát, közvetlen vízparti ingatlant a legjobb árakon! Válassza ki Ön a tökéletes burkolatot és szanitereket kínálatunkból!

Hírek
Mitől ilyen népszerűek a Provence Apartments déli parti nyaralói?

Országszerte hatalmas most az érdeklődés a Balaton térsége iránt, de a Provence Apartments eladó déli parti nyaralói még ehhez képest is külön említést érdemelnek kitűnő elhelyezkedésükkel és kiváló ár-érték arányukkal. Következő cikkünkben rávilágítunk arra, hogy mi miatt váltak ilyen közkedveltté ezek a fonyódi lakások!

Eladó lakások a legszebb fonyódi strandok közelében

Fonyód az egyik legnépszerűbb üdülőhely a Balaton déli partján: a nyaralni vágyókon kívül azokat is bevonzza ez a gyönyörű város, akik hosszú távra keresnek itt lakást. Következő cikkünkben bemutatjuk a legnépszerűbb fonyódi strandokat, amelyeket könnyen megközelíthet a Provence Apartments nyaralóiból!

Eladó balatoni nyaralók - ezért éri meg a déli part

Ki ne akarna saját nyaralót a Balatonnál? Még egy ott töltött hétvégének is megbecsülhetetlen értéke van: végre leengedhetünk egy fárasztó hét után, és feltöltődhetünk egy nyugodt, mesebeli környezetben. Habár mind az északi, mind a déli part remek választás, a Provence Apartments következő cikkében kifejtjük, hogy miért érdemes az utóbbinál keresni eladó balatoni nyaralókat!Rólunk mondták
"

„Hosszas keresgélés után találtunk rá a pomázi Oxigén Lakóparkra. A tapasztalt ingatlanszakértő minden kérdésünkre készséges és megnyugtatóan gyakorlatias válaszokat adott. A szerződésben ütemezett határidők nem csúsztak, a kivitelezés teljes folyamatában részt tudtunk venni, aminek köszönhetően olyan otthonunk lett, amiről évek óta álmodtunk.”

József, Pomáz
"

„Vidékről érkeztünk a fővárosba és számtalan albérletet elfogyasztottunk. Minden „lakásunk” vérzett valamilyen sebből, legtöbbször papírvékony falak, silány alapanyagok keserítették meg az életünket. Aztán egy hirdetésben rátaláltunk a Gubacsi úti garzonlakásokra. A kis alapterületű garzonunk, ahol már több, mint egy éve lakunk, olyan fantasztikus elosztású és olyan precízen megvalósított elképzeléseket tartalmaz, ami miatt elmondhatjuk, hogy végre otthon érezzük magunkat a nagy fővárosi rengetegben.”

Júlia, Budapest
"

„Kisbabánk születése után vásároltunk ingatlant a Balaton partján, a Fenyves Residence 1. ütemében. Régi vágyunk volt, hogy legyen egy saját ingatlanunk a tó mellett, de sokáig kerestük a legjobb lehetőséget. Végül Balatonfenyvesen kötöttünk ki és nem csalódunk. Tökéletes az infrastruktúra, apartmanunk szinte a vízpart mellett fekszik, az építkezés minden fázisát megnyugtatóan követjük. Alig várjuk, hogy a következő nyarat ott töltsük.”

Tímea, Dunaújváros
Kapcsolatfelvétel
2017 - 2021 Oxigén house