A telefonos elérhetőségekért kattints ide!

A falusi CSOK feltételei - így vegyen házat a Balaton környékén

facebook
Az ingatlanokhoz falusi CSOK és babaváró támogatott hitel is felvehető
Provence Apartments, Fonyód
Hamisítatlan balatoni ősfás környezet a déli parton
Provence Apartments, Fonyód
Balatoni lakóingatlan 20 millió forint alatt
Provence Apartments, Fonyód

A falusi CSOK feltételei - így vegyen házat a Balaton környékén

Ha lakást tervez vásárolni a Balatonnál, akkor jobb, ha minden olyan lehetőségről tud, amivel meg tudja valósítani ezt az álmát. Ilyen lehetőség a falusi CSOK is: egy olyan vissza nem térítendő támogatás, amelyet 2019. július óta falusi házak, tanyák felújítására és „otthonosítására” lehet felhasználni, egészen 2022. június 30-ig. A Fonyódon található Provence Apartments eladó apartmanjai is megvásárolhatók a támogatás segítségével.

Ugyanakkor a falusi CSOK-nak is vannak feltételei. Következő cikkünkben pontosan ezeket fogjuk kifejteni, hogy tudjon arról, hogy milyen esetekben veheti igénybe ezt a támogatást balatoni apartman vásárlásánál.

falusi-csok-feltetelei-balaton

A falusi CSOK feltételei – a balatoni ingatlan felszereltsége

Az általunk kiszemelt balatoni apartmannak az alábbi dolgokkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy teljesüljenek a falusi CSOK feltételei:

 • Legalább 12 m2 alapterületű lakószoba és főzőhelyiség.
 • Amennyiben az előző pont feltétele nem teljesül, ez helyettesíthető egy olyan önálló szellőzésű főzőhelyiséggel, ami legalább 4 m2 alapterülettel rendelkezik. Ehhez még fürdőszoba meg illemhely is szükséges a feltétel teljesüléséhez.
 • Közműves villamos energia szolgáltatás, egyedi fűtésmód.
 • Közműves szennyvízelvezetés. Ez helyettesíthető egyedi szennyvízkezelő berendezéssel, tisztítómezővel felszerelt oldómedencés műtárggyal, vagy időszakos zárt szennyvíztárolóval.
 • Közműves ivóvíz szolgáltatás, vagy ivóvizet biztosító kút a telken.

Mi minősül bővítésnek egy balatoni ingatlannál a falusi CSOK feltételei szerint?

Definíció szerint bővítésnek számít az, ha az apartman/lakás hasznos alapterületét legalább egy lakószobával szeretnénk növelni, és ennek érdekében végzünk építési tevékenységeket. Kivételnek számít a meglévő épületek átalakítása, viszont a tetőtérbeépítés ugyanúgy bővítésnek minősül.

A falusi CSOK feltételei szerint az adott apartman/lakás bővítéséhez a minimális hasznos alapterület a következő:

 • 40 m2 (1 gyermek esetén)
 • 50 m2 (2 gyermek esetén)
 • 60 m2 (3 gyermek esetén)
 • 70 m2 (4 vagy több gyermek esetén)

 

Egyéb falusi CSOK feltételek balatoni lakás vásárlásnál

Építési engedélyköteles, illetve egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység esetén arra is figyeljen, hogy a falusi CSOK által lefedett korszerűsítési munkák igényéhez kapcsolódó dokumentumokat még az ehhez kapcsolódó részfolyósítások előtt kell benyújtani. Ilyen dokumentumnak számít:

 • Az egyszerű bejelentés visszaigazolása,
 • a kivitelezési dokumentáció,
 • és nem utolsósorban a nyilatkozat arról, hogy az építési tevékenység megkezdhető.

A jövőt illetően pedig arra ügyeljen, hogy miután sikerült megkötnie a támogatási szerződést, a felújítási munkálatokat ettől a dátumtól számítva három éven belül kell befejezni (ezt egy helyszíni szemlén állapítja meg a hitelintézet).

Továbbá fontos, hogy a hivatalos településlistán felsorolt falvak közt lakjon, és legalább 1 éves társadalombiztosítással rendelkezzen.

 

A falusi CSOK feltételeiről további részleteket olvashat a kormány hivatalos tájékoztatásában, de akár az Oxigen House szakértőitől is segítséget kérhet ezügyben, ha támogatással szeretne lakást vásárolni Fonyódon!

Előnyeink
Szép helyek

Kertvárosi környezet, modern külső, minden igényt kielégítő belső kialakítás apartmanjainkban, az ország leggyönyörűbb részein. Találja meg álmai otthonát az Oxigén House-nál!

Gyönyörű kilátás

Prémium kényelem, kiváló infrakstruktúra, mindez a legszebb panorámákkal megfűszerezve! Élvezze új, modern kialakítású otthonából a gyönyörű kilátást minden egyes nap!

Kiváló minőség

Az értéktartó befektetési lehetőséget az örök panorámás nyaraló nyújtotta kényelemmel ötvözzük. Megbízható megoldásokat, kiváló, minőségi anyagok felhasználásával épült ingatlanokat kínálunk.

Kedvező árak

Találja meg új otthonát vagy hosszú távú befektetését, vásároljon örök panorámát, közvetlen vízparti ingatlant a legjobb árakon! Válassza ki Ön a tökéletes burkolatot és szanitereket kínálatunkból!

Hírek
Ilyen fonyódi nyaraló árakra számíthat a Provence Apartments-nél

Most, hogy újból itt a nyári szezon, egyre többen akarnak jó áron hozzájutni saját fonyódi nyaralójukhoz a Balaton egyik legélhetőbb városában. A koronavírus miatti megszorításokat Magyarországon szinte mindenhol kezdik feloldani, és egyre nagyobb az érdeklődés a balatoni ingatlanok iránt.  Mindenképp érdemes lecsapnunk a Provence Apartments fonyódi nyaralóira mielőtt mindegyik elkel!

Új építésű vagy használt balatoni nyaralót érdemes vásárolni?

Nem véletlen álmodoznak olyan sokan egy balatoni nyaralóról: rengeteg előnnyel tud járni egy ilyen beruházás. Mindazonáltal azt sem szabad elfelejteni, hogy a vásárlási folyamat során milyen sok szempontra kell figyelni ahhoz, hogy a számunkra legkedvezőbb ajánlatot tudjuk megtalálni.

Az egyik legfontosabb kérdés a vásárlásnál, hogy új építésű, vagy használt balatoni nyaralót érdemes választani: ehhez nyújt most segítséget a Provence Apartments következő cikke!

Most lesz még inkább jó befektetés egy balatoni nyaraló

A koronavírus miatt extrém módon megnőtt a kereslet a belföldi nyaralási lehetőségek iránt, ami különösen előnyös azok számára, akik még most vásárolnak meg befektetés céljából egy balatoni ingatlant. Következő cikkünkben kifejtjük, mitől lesz most igazán értékálló befektetés egy fonyódi nyaraló!Rólunk mondták
"

„Hosszas keresgélés után találtunk rá a pomázi Oxigén Lakóparkra. A tapasztalt ingatlanszakértő minden kérdésünkre készséges és megnyugtatóan gyakorlatias válaszokat adott. A szerződésben ütemezett határidők nem csúsztak, a kivitelezés teljes folyamatában részt tudtunk venni, aminek köszönhetően olyan otthonunk lett, amiről évek óta álmodtunk.”

József, Pomáz
"

„Vidékről érkeztünk a fővárosba és számtalan albérletet elfogyasztottunk. Minden „lakásunk” vérzett valamilyen sebből, legtöbbször papírvékony falak, silány alapanyagok keserítették meg az életünket. Aztán egy hirdetésben rátaláltunk a Gubacsi úti garzonlakásokra. A kis alapterületű garzonunk, ahol már több, mint egy éve lakunk, olyan fantasztikus elosztású és olyan precízen megvalósított elképzeléseket tartalmaz, ami miatt elmondhatjuk, hogy végre otthon érezzük magunkat a nagy fővárosi rengetegben.”

Júlia, Budapest
"

„Kisbabánk születése után vásároltunk ingatlant a Balaton partján, a Fenyves Residence 1. ütemében. Régi vágyunk volt, hogy legyen egy saját ingatlanunk a tó mellett, de sokáig kerestük a legjobb lehetőséget. Végül Balatonfenyvesen kötöttünk ki és nem csalódunk. Tökéletes az infrastruktúra, apartmanunk szinte a vízpart mellett fekszik, az építkezés minden fázisát megnyugtatóan követjük. Alig várjuk, hogy a következő nyarat ott töltsük.”

Tímea, Dunaújváros
Kapcsolatfelvétel
2017 - 2020 Oxigén house