A telefonos elérhetőségekért kattints ide!

A balatoni falusi CSOK igénylése

facebook
Az ingatlanokhoz falusi CSOK és babaváró támogatott hitel is felvehető
Provence Apartments, Fonyód
Hamisítatlan balatoni ősfás környezet a déli parton
Provence Apartments, Fonyód
Balatoni lakóingatlan 20 millió forint alatt
Provence Apartments, Fonyód

A balatoni falusi CSOK igénylése

A falusi CSOK egy vissza nem térítendő támogatás, amit 2019 július óta lehet igénybe venni egészen 2022 június 30-ig. A hivatalos tájékoztatás szerint falusi házak és tanyák korszerűsítésére, bővítésére, illetve felújítására lehet felhasználni ezt a támogatást, de akár használt balatoni lakóingatlan vásárlásánál is lehet élni ezzel a lehetőséggel (mint például Fonyódon a Provence Apartments eladó apartmanjainál).

balatoni-falusi-csok-igenylese

Mit érdemes tudni a balatoni falusi CSOK igényléséről?

 • A hivatalos tájékoztatás bővítést és korszerűsítést említ, de emellett a támogatás használt ingatlan megvásárlására is felhasználható. A Provence Apartments eladó fonyódi lakásai is használt ingatlannak minősülnek, ezért a vételár és a felújítási költségek egy részét a balatoni falusi CSOK-ból is finanszírozhatja.
 • A falusi CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) már 1 gyerek után is igényelhető.
 • Mivel a balatoni falusi CSOK egy vissza nem térítendő támogatás, ezért ha megfelel minden feltételnek, akkor ezt az összeget nem kell visszafizetnie.

Mitől függ a balatoni falusi CSOK támogatásának összege?

 • A balatoni falusi CSOK minimális összege 600 000 Ft, és maximum 10 000 000 Ft lehet. 
 • A támogatás pontos összege annak függvényében változik, hogy használt ingatlant tervez vásárolni, annak a felújítását szeretné finanszírozni, vagy netán mindkettőt.
 • A támogatás mértéke a lakás/apartman hasznos alapterületén is múlik.

A falusi CSOK összege a meglévő és a vállalt gyermekek számától is függ:

 • 1 gyermeknél a támogatás összege 600 000 Ft (300 000 Ft igényelhető használt lakás vásárlására, és 300 000 Ft felújításra).
 • 2 gyermeknél a támogatás összege 2 600 000 Ft (1 300 000 Ft igényelhető használt lakás vásárlására, és 1 300 000 Ft felújításra).
 • 3 gyermeknél a támogatás összege 10 000 000 Ft (5 000 000 Ft igényelhető használt lakás vásárlására, és 5 000 000 Ft felújításra).
 • 4 vagy több gyermeknél a támogatás összege ugyanakkora, mint 3 gyermeknél, és ugyanolyan módon oszlik szét a vásárlásra és a felújításra.

 

Milyen feltételek szükségesek a balatoni falusi CSOK igényléséhez?

 • Figyelnie kell az ingatlan minimális hasznos alapterületére is, ami gyerekszámtól függően változik: 1 gyermek esetén ez 40 m2, két gyermeknél 50 m2, három gyermeknél 60 m2, négy vagy több gyermeknél pedig 70 m2.
 • Szüksége lesz egy legalább 1 éves társadalombiztosításra.
 • Megelőlegező CSOK: amennyiben további gyerekeket terveznek, akkor a támogatás igénylésénél mindkét igénylő életkora nem haladhatja meg a 40 évet.
 • Állandó lakcímmel kell, hogy rendelkezzen a balatoni falusi CSOK által támogatott településen.
 • Egyedülállóként/elvált szülőként is igényelheti a támogatást a már meglévő gyerekek után, de a tervezett gyerekekre már nem.

 

Mivel a balatoni falusi CSOK feltételei különösen fontosak a támogatás igénybevételéhez, így erősen ajánlott, hogy minden részletnek utánajárjon a kormány hivatalos rendeletében is, de akár a Provence Apartments munkatársaitól is kérhet segítséget. Minden tudásunkkal és tapasztalatunkkal az Ön rendelkezésére állunk, hogy elérhető áron vásárolhasson egy balatoni lakást!

Előnyeink
Szép helyek

Kertvárosi környezet, modern külső, minden igényt kielégítő belső kialakítás apartmanjainkban, az ország leggyönyörűbb részein. Találja meg álmai otthonát az Oxigén House-nál!

Gyönyörű kilátás

Prémium kényelem, kiváló infrakstruktúra, mindez a legszebb panorámákkal megfűszerezve! Élvezze új, modern kialakítású otthonából a gyönyörű kilátást minden egyes nap!

Kiváló minőség

Az értéktartó befektetési lehetőséget az örök panorámás nyaraló nyújtotta kényelemmel ötvözzük. Megbízható megoldásokat, kiváló, minőségi anyagok felhasználásával épült ingatlanokat kínálunk.

Kedvező árak

Találja meg új otthonát vagy hosszú távú befektetését, vásároljon örök panorámát, közvetlen vízparti ingatlant a legjobb árakon! Válassza ki Ön a tökéletes burkolatot és szanitereket kínálatunkból!

Hírek
Ilyen fonyódi nyaraló árakra számíthat a Provence Apartments-nél

Most, hogy újból itt a nyári szezon, egyre többen akarnak jó áron hozzájutni saját fonyódi nyaralójukhoz a Balaton egyik legélhetőbb városában. A koronavírus miatti megszorításokat Magyarországon szinte mindenhol kezdik feloldani, és egyre nagyobb az érdeklődés a balatoni ingatlanok iránt.  Mindenképp érdemes lecsapnunk a Provence Apartments fonyódi nyaralóira mielőtt mindegyik elkel!

Új építésű vagy használt balatoni nyaralót érdemes vásárolni?

Nem véletlen álmodoznak olyan sokan egy balatoni nyaralóról: rengeteg előnnyel tud járni egy ilyen beruházás. Mindazonáltal azt sem szabad elfelejteni, hogy a vásárlási folyamat során milyen sok szempontra kell figyelni ahhoz, hogy a számunkra legkedvezőbb ajánlatot tudjuk megtalálni.

Az egyik legfontosabb kérdés a vásárlásnál, hogy új építésű, vagy használt balatoni nyaralót érdemes választani: ehhez nyújt most segítséget a Provence Apartments következő cikke!

Most lesz még inkább jó befektetés egy balatoni nyaraló

A koronavírus miatt extrém módon megnőtt a kereslet a belföldi nyaralási lehetőségek iránt, ami különösen előnyös azok számára, akik még most vásárolnak meg befektetés céljából egy balatoni ingatlant. Következő cikkünkben kifejtjük, mitől lesz most igazán értékálló befektetés egy fonyódi nyaraló!Rólunk mondták
"

„Hosszas keresgélés után találtunk rá a pomázi Oxigén Lakóparkra. A tapasztalt ingatlanszakértő minden kérdésünkre készséges és megnyugtatóan gyakorlatias válaszokat adott. A szerződésben ütemezett határidők nem csúsztak, a kivitelezés teljes folyamatában részt tudtunk venni, aminek köszönhetően olyan otthonunk lett, amiről évek óta álmodtunk.”

József, Pomáz
"

„Vidékről érkeztünk a fővárosba és számtalan albérletet elfogyasztottunk. Minden „lakásunk” vérzett valamilyen sebből, legtöbbször papírvékony falak, silány alapanyagok keserítették meg az életünket. Aztán egy hirdetésben rátaláltunk a Gubacsi úti garzonlakásokra. A kis alapterületű garzonunk, ahol már több, mint egy éve lakunk, olyan fantasztikus elosztású és olyan precízen megvalósított elképzeléseket tartalmaz, ami miatt elmondhatjuk, hogy végre otthon érezzük magunkat a nagy fővárosi rengetegben.”

Júlia, Budapest
"

„Kisbabánk születése után vásároltunk ingatlant a Balaton partján, a Fenyves Residence 1. ütemében. Régi vágyunk volt, hogy legyen egy saját ingatlanunk a tó mellett, de sokáig kerestük a legjobb lehetőséget. Végül Balatonfenyvesen kötöttünk ki és nem csalódunk. Tökéletes az infrastruktúra, apartmanunk szinte a vízpart mellett fekszik, az építkezés minden fázisát megnyugtatóan követjük. Alig várjuk, hogy a következő nyarat ott töltsük.”

Tímea, Dunaújváros
Kapcsolatfelvétel
2017 - 2020 Oxigén house